Για τη επίθεση στην "Σφεντόνα"


Οι μαζικοί αγώνες απάντηση στις επιθέσεις εκφοβισμού!

Εμείς που συνυπογράφουμε αυτό το κείμενο, πολιτικοί και κοινωνικοί φορείς της Θεσσαλονίκης , καταγγέλλουμε δημόσια την φασιστικού χαρακτήρα επίθεση που δέχτηκε με εκρηκτικό μηχανισμό το στέκι νεολαίας « Σφεντόνα» της φοιτητικής παράταξης « Αγωνιστικές Κινήσεις» στο κέντρο της πόλης, το Σάββατο 4/7/2009.

Η πράξη αυτή, που στόχο έχει τον εκφοβισμό και την τρομοκράτηση των προοδευτικών και αγωνιζόμενων νέων , αποτελεί τμήμα μιας αλυσίδας ανάλογων επιθέσεων που πυκνώνουν το τελευταίο διάστημα. Ενάντια σε στέκια νεολαίας , κινήσεων στις γειτονιές, μεταναστών και άλλων προοδευτικών και κοινωνικών οργανώσεων και συνδέεται με το γενικό κλίμα τρομοκράτησης και καταστολής που προσπαθεί να επιβληθεί ενάντια στους αγώνες των εργαζόμενων και της νεολαίας. Σχετίζεται ιδιαίτερα με το κτύπημα του κινήματος της νεολαίας μετά την μεγάλο ξέσπασμα του περασμένου Δεκέμβρη αλλά και με τις κυβερνητικές αντιδραστικές πολιτικές ενάντια στους μετανάστες που εκτυλίσσονται αυτές τις ημέρες σε μαζική κλίμακα.

Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας αλλά και την αποφασιστικότητα μας να μην επιτρέψουμε να πετύχουν τους σκοπούς τους αυτές οι επιθέσεις. Ο εκφοβισμός δεν θα περάσει. Οι κοινωνικοί και λαϊκοί αγώνες θα δώσουν ισχυρή απάντηση στο κλίμα της τρομοκρατίας και στους φασιστικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς που έχουν ενεργοποιηθεί.


ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΑΡΑΝ , ΑΡΑΣ, ΔΕΑ, Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, ΚΚΕ(μ-λ) ΚΟΕ, Μ-Λ ΚΚΕ, ΝΑΡ, νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, ΞΕΚΙΝΗΜΑ, ΟΚΔΕ, Ομάδα ΡΟΖΑ, ΣΕΚ, ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ Α’Θεσσαλονίκης, ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης


ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Θεσσαλονίκης, Ομάδα Μεταναστών και Προσφύγων, Επιτροπή κατά του Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου της ΕΕ. Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης, Σύλλογος Εργαζομένων στα Φροντιστήρια –Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών, Νομαρχιακή Κίνηση Θεσσαλονίκης ΑΡΙΣΤΕΡΑ!

Αγωνιστικές Κινήσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ, Αριστερά Σχήματα, Ένωση Εργαζομένων, ΜΑΤΣΕΤΑ στη Φιλοσοφική, αριστερή φοιτητική παράταξη Πορεία, Ταξική Πορεία.

Τρεμόπουλος Μιχάλης Ευρωβουλευτής Οικολόγοι-Πράσινοι, Γκιβίσης Δημήτρης Πρόεδρος Σωματείου Εργαζόμενων Δήμου Σκύρου, Παπανικολάου Αθηνά Οργ. Γραμματέας Α ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, Κελεσίδης Γιάννης Προέδρος ΕΛΜΕ Σάμου.