ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10/3 ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ

Ακολουθεί το κείμενο με το οποίο κάλουνε οι Αγωνιστικές Κινήσεις στην εκδήλωση
 

Ν α Μ Η Ν π ε ρ ά σ ο υ ν τ α α ν τ ι λ α ϊ κ ά μ έ τ ρ α !
# Μπήκαμε σε μια νέα περίοδο πρωτόγνωρης επίθεσης σε βάρος του κόσμου της δουλειάς. Η μείωση
του μισθού, η φοροεπιδρομή με την αύξηση της άμεσης και έμμεσης φορολογίας δεν είναι παρά η κορυφήτου παγόβουνου. Αυτό που πράγματι θέλουν τα ξένα και ντόπια αφεντικά είναι να μας γυρίσουνε 150 χρόνια πίσω από άποψη δικαιωμάτων και κατακτήσεων.
# Θέλουν την κατάργηση του 14ου και του 13ου μισθού, την πλήρη διάλυση του ασφαλιστικού
συστήματος, την δραματική μείωση των συντάξιμων αποδοχών και την αύξηση των ορίων ηλικίας
συνταξιοδότησης. Προχωρούνε ακόμα παραπέρα ζητώντας την κατάργηση της μονιμότητας και της εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, δηλαδή του κατώτερου μισθού. Η μείωση των πραγματικών αποδοχών των εργαζομένων θα πέσει στο ναδίρ με την αύξηση του ΦΠΑ και με την ακόμα μεγαλύτερη αύξηση του φόρου
στα καύσιμα.

#΄΄Γη και ύδωρ΄΄, ζητούν οι σύγχρονοι κατακτητές και οι κολαούζοι τους, από τον ελληνικό λαό.
Προσπαθούνε να μας τρομοκρατήσουνε με την τρομοκρατία των ελλειμμάτων και της κρίσης τους. Φυσικά αυτοί που είναι υπεύθυνοι για την κρίση θησαύριζαν πριν από αυτήν και συνεχίζουν να θησαυρίζουν και σήμερα καλώντας τον λαό να πληρώσει το μάρμαρο. Αυτό ακριβώς αποφάσισαν οι ιμπεριαλιστές της Ευρώπης και των ΗΠΑ, μέσω των οργανισμών και των μηχανισμών που ελέγχουν και χρησιμοποιούν, την ΕΕ και το ΔΝΤ. Με αυτά τα βάναυσα και βάρβαρα μέτρα ευθυγραμμίζεται πλήρως και με τον πιο δουλικό τρόπο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ο αρχηγός της. Αυτά τα μέτρα στηρίζουν (και μάλιστα προκαταβολικά) τα κόμματα της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, και φυσικά όλος ο αστικός κόσμος.
# Η ίδια αντιλαϊκή πολιτική είναι στα σκαριά στον χώρο της εκπαίδευσης. Θέλουν να καταργήσουνε τα
πτυχία και τα επαγγελματικά δικαιώματα και να τα αντικαταστήσουνε με επαγγελματικά προσόντα και
πιστωτικές μονάδες. Θέλουνε να εναρμονίσουνε πλήρως την εκπαίδευση στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, την υποαπασχόληση, την ανεργία, τον σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα. Για αυτό θέλουνε άμεσα να σπάσουνε τις σπουδές σε 2 κύκλους, να εφαρμόσουνε την αξιολόγηση- κατηγοριοποίηση των ιδρυμάτων και να εφαρμόσουνε ακέραια τον νέο νόμο πλαίσιο. Να διαμορφώσουνε το έδαφος για την λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων και για την εισαγωγή ΔΙΔΑΚΤΡΩΝ στο δημόσιο πανεπιστήμιο.

#Και φυσικά το άλλο μεγάλο αγκάθι για το σύστημα. Το πανεπιστημιακό άσυλο. Που καταπατήθηκε
βάναυσα στις κινητοποιήσεις με αφορμή τον 1 χρόνο από τον θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Που
καταπατήθηκε ξανά το βράδυ του Σαββάτου στις 20 Φλεβάρη και που είναι προ των πυλών στο να
καταργηθεί. Ακριβώς γιατί το σύστημα θέλει να θωρακιστεί απέναντι στις αντιδράσεις που αναπόφευκτα θα γεννήσει η πολιτική του.

# Σε αυτές τις κρίσιμες και τραγικές για τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία συνθήκες απαιτείται η πιο
μαζική και μαχητική απάντηση, με στόχο την άμεση ανατροπή της επίθεσης. Ο λαός και η νεολαία θα πρέπει να ξεσηκωθούνε. Να δείξουν την πραγματική τους δύναμη και τις πραγματικές του διαθέσεις για αντίσταση και ανατροπή του εφιάλτη του μεσαίωνα που τους απειλεί.