Θεσσαλονίκη: επανεκκίνηση της συγκέντρωσης υλικού για την Ειδομένη



Μπροστά στην κλιμάκωση του προσφυγικού ζητήματος, και με το μάτι στραμμένο στις επικίνδυνες εξελίξεις στην Συρία αλλά και σε όλη την Μ. Ανατολή και τη νοτιοανολοτική Μεσόγειο, η Λαϊκή Αντίσταση - ΑΑΣ και το Στέκι Σφεντόνα επανεκκινούν την διαδικασία συγκέντρωσης υλικού για τους πρόσφυγες που συγκεντρώνονται στην Ειδομένη.
Από την εμπλοκή τους με κάθε μέσο στον συριακό εμφύλιο και την διάλυση μιας σειράς χωρών, μέχρι την εκμετάλλευση των προσφύγων ως φθηνό εργατικό δυναμικό, οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις της ΕΕ "νοιάζονται" για τους λαούς μόνο για να εξυπηρετήσουν τα σχέδια τους. Οι κυβερνήσεις της περιοχής, όταν δεν κακομεταχειρίζονται ή φράζουν τους ανθρώπους, τους αφήνουν αβοήθητους και εκτεθειμένους.
Από την άλλη πλευρά, ο απλός κόσμος που βοηθάει από το υστέρημα του, βρίσκεται αντιμέτωπος με την πλήρη έλλειψη κάθε υποδομής, την στιγμή που τα κονδύλια ξοδεύονται σε κάθε άλλο σημείο παρά εκεί που υπάρχει ανάγκη.
Είναι επιτακτική ανάγκη για τους πρόσφυγες και για τις τοπικές κοινωνίες, να δημιουργηθεί λαϊκή οργάνωση για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Αλλά και κίνημα διεκδίκησης για ανθρώπινη μεταχείριση των προσφύγων, κίνημα ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο.




Σε αυτή την κατεύθυνση, η Λαϊκή Αντίσταση και το Στέκι Σφεντόνα, κάθε Πέμπτη στις 20.00 και κάθε Σάββατο στις 12.00, καλούν τον κόσμο της πόλης, να στηρίξει με υλικό τρόπο την προσπάθεια.

Θεσσαλονίκη, 26-9-2015