Μαζική εκδήλωση αλληλεγγύης στους απεργούς της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ (+ΒΙΝΤΕΟ)

Γέμισε ασφυκτικά το απόγευμα της Παρασκευής 2 του Σεπτέμβρη ο χώρος νεολαίας  και πολιτισμού  «Σφεντόνα» από κόσμο και αλληλεγγύη για την  εκδήλωση-ενημέρωση  σχετικά με τον απεργιακό αγώνα των εργατών στην επιχείρηση ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ. Κεντρικός ομιλητής ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων και της ομοσπονδίας ΠΟΕΕΠ, Γιάννης Φραγγίδης, λίγο μετά την έξοδο του από το νοσοκομείο στο οποίο διακομίστηκε τραυματισμένος   από την βάρβαρη επίθεση των ΜΑΤ και φρουρούμενος από αστυνομικούς μιας και συνελήφθη ταυτόχρονα με την κατηγορία της «παράνομης βίας»! 



Όλη η τοποθέτηση του στην οποία  παρουσίασε ένα αναλυτικό ιστορικό της απεργίας αλλά και της πορείας της εταιρίας από την παλιά στην νέα ιδιοκτησία, απηχούσε την συλλογική απόφαση των εργατών  να συνεχίσουν  τον δίκαιο  αγώνα τους, αψηφώντας την κρατική και εργοδοτική τρομοκρατία και αξιοποιώντας το μεγάλο  κύμα αλληλεγγύης που έχει αναπτυχτεί  στην Θεσσαλονίκη και σε όλη την Ελλάδα. 

Εκ μέρους της Ταξικής Πορείας, που συνδιοργάνωσε  την  εκδήλωση, μίλησε ο Κ. Καμαρέτσος ο οποίος  επισήμανε την σημασία του κινήματος αλληλεγγύης και των πρωτοβουλιών που πρέπει να παρθούν για να εξαπλωθεί σε εργασιακούς και εκπαιδευτικούς  χώρους και γειτονιές καθώς και την άμεση σχέση  που έχει αυτός ο αγώνας με την ευρύτερη  πάλη ενάντια στο αντεργατικό  νομοθετικό τερατούργημα Χατζηδάκη. 


Ακολούθησαν ερωτήσεις και παρεμβάσεις από το ακροατήριο μεταξύ των οποίων εκπροσώπων  άλλων πολιτικών  οργανώσεων και συνδικαλιστών όπως της Δέσποινας Χαραλαμπίδου, του εκπροσώπου του  σωματείου  της ΒΙΟΜΕ   Μάκη Αναγνώστου, του συνδικαλιστή στον χώρο των βιβλίο-υπαλλήλων Παναγιώτη  Ξοπλίδη,  του  ασκούμενου δικηγόρου Γ. Ράπτη, του εκπαιδευτικού Τάσου Σαπουνά κ.α. 

Ακολουθεί το βίντεο της εκδήλωσης: