Βιβλιοπαρουσίαση: "Ο Πολύδωρος θυμάται"

Πέμπτη 12 Νοέμβρη, 19.00

Μέσα από την ταραγμένη και συναρπαστική ζωή του Πολύδωρα Δανηιλίδη, σκιαγραφείται η ιστορία της Αριστεράς. Από παιδί στις μάχες των Βαλκανικών πολέμων και την ένταξη του στο τότε σοσιαλιστικό κίνημα, μέχρι τις απανωτές εξορίες, και από τη συμμετοχή στις θρυλικές μάχες του λαού μας μέσα από τον ΕΛΑΣ και το ΔΣΕ μέχρι την ρεβιζιονιστική στροφή και τη δημιουργία του μ-λ κινήματος, ο άνθρωπος αυτός ποτέ δεν εγκατέλειψε τις ιδέες της επανάστασης και της κοινωνικής απελευθέρωσης.

Αντίθετα από ό,τι επιχειρούν να δείξουν μέσα από το ξαναγράψιμο της ιστορίας παράγοντες του συστήματος και μετανιωμένοι αριστεροί, το κομμουνιστικό κίνημα ανδρώθηκε όχι μέσα από το πνεύμα της "εθνικής συμφιλίωσης", αλλά μέσα από τη σύγκρουση με τους καταπιεστές του λαού μας. Αντίθετα από ό,τι θέλουν να πλασσάρουν οι έμποροι της ενότητας της Αριστεράς, η πολυδιάσπαση της οφείλεται στην άρνηση της επναστατικής και σοσιαλιστικής διεξόδου πάνω στην οποία συκγροτήθηκε.

Μέσα από την ανάγνωση της ιστορίας επιχειρούμε να οριοθετήσουμε τους όρους για την αναγέννηση της διεξόδου αυτής, μέσα από τη συμμετοχή μας στα κινήματα.

Ομιλητής: Κώστας Καμαρέτσος