Η ΣΦΕΝΤΟΝΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ!


Λόγοι πρακτικοί μας ανάγκασαν να είμαστε μακριά  από το στέκι μας τους τελευταίους μήνες. Υπήρχαν σκέψεις και αναζητήσεις για ένα νέο εγχείρημα διαφορετικού στυλ.. Όμως η "μοίρα", (ας το πούμε έτσι λαϊκά γιατί εμείς δεν πιστεύουμε σε αυτά), μας έσπρωξε πάλι στην Σφεντόνα, με νέα όμως μυαλά. Ήδη οι ετοιμασίες του χώρου είναι σε προχωρημένο στάδιο και η νέα, αλλαγμένη Σφεντόνα θα "ανοίξει τις θύρες της" το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Φιλοδοξία μας είναι να μην είναι το ίδιο στέκι. Όχι επειδή υπήρχε περίπτωση να κρίνουμε αρνητικά τον κύκλο που έκλεισε πέρσι. Αλλά επειδή φιλοδοξούμε να ανοίξουμε ένα νέο κύκλο, που να ανταποκρίνεται σε ανώτερο βαθμό στις απαιτήσεις τις ταξικής πάλης και του κινήματος της νεολαίας. Σε αυτό φυσικά εκτιμούμε θετικά την περσινή λειτουργία, που κατά γενική ομολογία ήτανε η καλύτερη από τότε που άνοιξε το στέκι. Σύντομα, λοιπόν, και αυτό το blog θα αλλάξει μορφή.

Αυτό που σίγουρα δε θα αλλάξει, είναι η επιδίωξη μας να διαμορφώσουμε ένα χώρο πολιτικής και πολιτισμού, σε ανοιχτό διάλογο με τη νεολαία και το κίνημα της, στην υπηρεσία της λαϊκής πάλης. Ειδικά σε μια περίοδο όπου η νεολαία ειδικά, αναζητά πολιτική διέξοδο πέρα και έξω από το σύστημα που μας οδήγησε εδώ. Και είναι έτοιμη να πολεμήσει γι' αυτό.

Αλλά καλύτερα ας συζητήσουμε από κοντά, το Σάββατο 15 Δεκέμβρη, στη Συνέλευση της Σφεντόνας, για το πώς θα στήσουμε ένα μαζικό και ζωντανό αριστερό στέκι νεολαίας.

Επίσης σας περιμένουμε να περάσουμε καλά την Κυριακή 16 Δεκέμβρη, με ένα ρεμπέτικο γλέντι -από τα παλιά.