Ανταπόκριση από συνέλευση και εγκαίνια Σφεντόνας

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκαν η συνέλευση και τα εγκαίνια της Σφεντόνας. Δεκάδες νέοι, φοιτητές, εργαζόμενο/άνεργοι, αλλά και πολλοί συναγωνιστές νεολαίοι... μεγαλύτερης ηλικίας, αγκάλιασαν το εγχείρημα μας και μας έδωσαν ώθηση για τη συνέχεια.

Το Σάββατο 15/12, πραγματοποιήθηκε η συνέλευση επαναλειτουργίας του στεκιού, με τη συμμετοχή σχεδόν 50 ανθρώπων. Μετά την αρχική εισήγηση, ακολούθησε μια πλούσια και έντονη κουβέντα, πάνω σε όλα σχεδόν τα ζητήματα της φυσιογνωμίας και λειτουργίας της Σφεντόνας.
Το αριστερό πολιτικό της στίγμα και η κινηματική της αναφορά, η πολιτιστική πρόταση για τη νεολαία, η διακόσμηση του χώρου, απασχόλησαν τους συμμετέχοντες που πήρανε το λόγο και διετύπωσαν ιδέες και ερωτήσεις. Έγινε αναφορά στο ζήτημα των συλλογικών κουζίνων και τι χαρακτήρα θα έπρεπε να έχουν. Στο ζήτημα του αθλητισμού και πώς θα μπορούσε η Αριστερά να παρέμβει και να διαμορφώσει άποψη. Υπήρξε προβληματισμός, για τον τρόπο με τον οποίο θα απευθυνθεί το στέκι στον κόσμο για οικονομική ενίσχυση. Υπήρξε διάλογος πάνω στο ζήτημα της λειτουργίας, της διαχειριστικής ομάδας, και της δομής του στεκιού. Πολλές τοποθετήσεις έπιασαν πιο συνολικά το ζήτημα της νεολαίας και του κινήματος, και τόνισαν την αναγκαιότητα να μην κλειστεί η Σφεντόνα στον εαυτό της, αλλά να αποτελέσει κομμάτι του κινήματος της νεολαίας στην πόλη.
Όμως το σημαντικότερο ζήτημα που συζητήθηκε ήτανε αυτό των ομάδων. Η προσπάθεια οικοδόμησης θεματικών πολιτικών-πολιτιστικών ομάδων, με ευρύτερη συμμετοχή, έδειξε ότι μπορεί να αγκαλιαστεί από τον κόσμο. Και αποτελεί, αν προχωρήσει μεθοδικά, σημαντική παρακαταθήκη για τη μελλοντική λειτουργία του στεκιού. Ήδη άρχισαν να διαμορφώνονται οι εξής ομάδες: κινηματογραφική, μουσική/πολιτιστική, θεατρική, βιβλίου, φωτογραφική, ραδιοφωνική, και κάποιοι συναγωνιστές ανέλαβαν υπεύθυνοι στις περισσότερες από τις ομάδες αυτές. Κάποιες από τις ομάδες αυτές ήδη από αυτή τη βδομάδα θα αρχίσουν να συζητούν τη φυσιογνωμία τους. Πολλοί συναγωνιστές, εκτός από το τρόπο δράσης των ομάδων, αναφέρθηκαν στη συνεργασία μεταξύ τους, και στη σχέση που πρέπει να αναπτύξουν με τη διαχειριστική ομάδα.
Η συνέλευση έκλεισε με την δημιουργία της διαχειριστικής ομάδας, η οποία ανέλαβε να διαμορφώσει μετά από συνεννόηση το πρόγραμμα του Γενάρη. Μέσα από τη διαχειριστική ομάδα θα προκύψουν οι υπεύθυνοι προγράμματος, οικονομικών, πολιτιστικών, βιβλιοθήκης/εντύπων/blog, ανεφοδιασμού. Έτσι από το Γενάρη η Σφεντόνα θα ξαναμπεί στην πλήρη της λειτουργία. Διατυπώθηκε η πρόταση για μια νέα συνέλευση το Γενάρη, για την παραπέρα οργάνωση και διεύρυνση του εγχειρήματος.
Τυπώθηκε κείμενο για τους κατοίκους της γειτονιάς και μοιράστηκε για γνωριμία με τον κόσμο.

Την Κυριακή 16/12 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Σφεντόνας. Το στέκι αποδείχθηκε μικρό, καθώς η προσέλευση ξεπέρασε τις προσδοκίες μας. Ο... “αυτο-οργανωμένος μπουφές” ήτανε πλούσιος, η μουσική ποιοτική και το κλίμα ευχάριστο. Συνολικά, η συμμετοχή του κόσμου, μας ενθάρρυνε για την επόμενη μέρα.

ΥΓ:
Και επειδή η επόμενη μέρα είναι... σήμερα (Δευτέρα), ήδη η διαχειριστική ομάδα και η κινηματογραφική ομάδα έχουν κανονίσει τα πρώτα τους μαζέματα. Ανταπόκριση από την “πρώτη” της κινηματογραφικής ομάδας, καθώς και αφίσα για την πρώτη προβολή της Παρασκευής, θα αναρτηθούν σύντομα.
Επίσης θα ακολουθήσει φωτορεπορτάζ από τη συνέλευση και τα εγκαίνια.