ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ



ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 9/2, 19:00, ΣΤΕΚΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΦΕΝΤΟΝΑ- ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ 17

Καλούμε κάθε δημοκράτη, προοδευτικό άνθρωπο ή συλλογικότητα, να καταγγείλει την βομβιστική επίθεση στο στέκι-Σφεντόνα, αλλά και συνολικά τις δεκάδες παρόμοιες επιθέσεις σε κινηματικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα. Καλούμε τον καθένα που νιώθει την ανάγκη να δράσει ενάντια σε αυτή τη δολοφονική ενέργεια να συμμετέχει στην ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στη Σφεντόνα, την Τετάρτη 9/2, ώρα 19:00.

Η κρατική και παρακρατική τρομοκρατία, σε μία εποχή που κυβέρνηση, τρόικα και ΔΝΤ μας οδηγούν στο μεσαίωνα, δεν αφορά μόνο τους πολιτικούς χώρους που τη δέχονται άμεσα. Όλο και περισσότερες λαϊκές και νεολαιίστικες μάζες μπαίνουν κάθε μέρα στον αγώνα για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Όλο και περισσότερα κρούσματα αστυνομικής βίας, φασιστικών-παρακρατικών επιθέσεων, συνδικαλιστικών και πολιτικών διώξεων επιστρατεύονται για να πνίξουν το λαϊκό κίνημα. Στόχος είναι η νεολαία και οι εργαζόμενοι και το δικαίωμα τους να δρουν, να οργανώνονται και να εκφράζονται πολιτικά. Κυβέρνηση και σύστημα οχυρώνονται ενάντια στον εχθρό-λαό, γιατί φοβούνται (και δικαίως), ότι η οργή για τη ζωή που του κλέβουν μπορεί να μετατραπεί σε παλλαϊκό κίνημα.

Ειδικά στη Θεσσαλονίκη, μία σειρά επιθέσεων σε κινηματικούς-πολιτικούς χώρους, έχει λάβει χώρα από το 2008. Το στέκι νεολαίας Σφεντόνα (ίδιος βομβιστικός μηχανισμός και το 2008), το Στέκι Δυτικών Συνοικιών (3 επιθέσεις με μολότοφ), το κοινωνικό-αντιεξουσιαστικό στέκι Buena Ventura (ίδιος βομβιστικός μηχανισμός), τα γραφεία της Κομμουνιστικής Οργάνωσης Ελλάδας (απόπειρα εμπρησμού), είναι κάποιες από τις περιπτώσεις αυτές. Είναι φανερό ότι στην πόλη μας υπάρχουν και δρουν οργανωμένα σκοτεινοί κύκλοι, με ακροδεξιά και και παρακρατικά χαρακτηριστικά. Είναι υπόθεση της κοινής δράσης των δυνάμεων που αναφέρονται στο λαό και το κίνημα του να ανοίξουν το ζήτημα στην πόλη, να απομονώσουν πολιτικά τους κύκλους αυτούς, και να υπερασπιστούν το λαϊκό δικαίωμα στη δημοκρατία. Να κάνουν την παρακρατική βία υπόθεση της πόλης της Θεσσαλονίκης. Υπόθεση των σωματείων, των συλλόγων, των κινήσεων γειτονίας, των σχολείων, του λαϊκού και φοιτητικού κινήματος. Για να γυρίσουν οι δολοφόνοι εκεί που ανήκουν: στο σκοτάδι.

Η φίμωση των αγωνιστικών απόψεων, δε θα περάσει. Θα συνεχίσουμε την δράση μας με περισσότερη αποφασιστικότητα από πριν.

ΣΦΕΝΤΟΝΑ – ΣΤΕΚΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ