Καταγγελίες οργανώσεων για τη βόμβιστική επίθεση


ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ & ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

            ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ – ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ &ΠΛΕΚΤΙΚΗΣ Β.ΕΛΛΑΔΑΣ
                                                                                         
ΨΗΦΙΣΜΑ

Η Διοίκηση του Συνδικάτου μας που συνεδρίασε χθες 10/2/2011 με θέμα την οργάνωση της Γενικής Πανελλαδικής Απεργίας της 23/2/2011, μεταξύ άλλων αποφάσισε να καταδικάσει την τρομοκρατική επίθεση στο στέκι της νεολαίας << ΣΦΕΝΤΟΝΑ >> των αγωνιστικών κινήσεων ΑΕΙ-ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, που έγινε τα ξημερώματα της 5ης Φλεβάρη. Είναι η δεύτερη φορά που << άγνωστοι >> επιτίθενται στο συγκεκριμένο στέκι με τον ίδιο δολοφονικό μηχανισμό και θεωρούμε ότι η ενέργεια αυτή αποτελεί έναν κρίκο σε μια αλυσίδα παρόμοιων επιθέσεων σε  κοινωνικούς χώρους και στέκια νεολαίας στη Θεσσαλονίκη.

Οι τρομοκρατικές αυτές επιθέσεις γίνονται σε μια περίοδο που η κυβέρνηση και η τρόικα με τις πολιτικές των Μνημονίων θέλουν να καταπνίξουν όποια φωνή θεωρούν ότι είναι επικίνδυνη. Είναι απόλυτα συνδεδεμένη με την τρομοκρατία στους χώρους εργασίας, τις απολύσεις όσων εργαζόμενων αντιστέκονται στις αυθαιρεσίες της εργοδοσίας, την κρατική καταστολή στα κινήματα των πολιτών και του λαού μας ενάντια στις πολιτικές που χαρίζουν κέρδη στο κεφάλαιο και την εργοδοσία και στερούν από το λαό κατακτήσεις αιώνων.

Η Διοίκηση του Συνδικάτου μας καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να καταδικάσουν αυτές τις ενέργειες και να πάρουν μαζικά μέρος στην Γενική-Πανελλαδική Απεργία στις 23 Φλεβάρη, στέλνοντας το μήνυμα και στην κυβέρνηση και στην τρόικα και την εργοδοσία ότι δεν θα  σταματήσουμε τους αγώνες για πλήρη και σταθερή απασχόληση , για κοινωνική ασφάλιση,για το δικαίωμα σε δωρεάν υγεία και παιδεία και για κατοχύρωση και διεύρυνση των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων μας.


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ.

ΝΑΡ-νΚΑ

Καταγγελία για την επίθεση με βομβιστικό μηχανισμό
στο στέκι «Σφεντόνα» των Αγωνιστικών Κινήσεων

Οι οργανώσεις Θεσσαλονίκης του Νέου Αριστερού Ρεύματος και της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση (ΝΑΡ- νΚΑ) καταγγέλλουμε την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο στέκι των Αγωνιστικών Κινήσεων, φοιτητικής παράταξης του ΚΚΕ (μ-λ). Η έκρηξη που μόνο από τύχη δεν προκάλεσε σοβαρούς τραυματισμούς αποτελεί επίθεση ενάντια στο νεολαιίστικο, μαζικό κίνημα και αφορά κάθε αγωνιστή, κάθε οργάνωση και συλλογικότητα που μάχεται ενάντια στη σημερινή κοινωνική βαρβαρότητα. Έρχεται μάλιστα να προστεθεί σε μια σειρά παρόμοιες ενέργειες ενάντια σε κινηματικούς- αγωνιστικούς χώρους, που λαμβάνουν χώρα τα τελευταία 2 χρόνια στη Θεσσαλονίκη από φασιστικούς και παρακρατικούς κύκλους.

Είναι βέβαιο ότι όσο το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα γιγαντώνεται ενάντια στην τρομοκρατία της Κυβέρνησης, της ΕΕ, του ΔΝΤ και του ΣΕΒ και απειλεί την αντεργατική τους σταυροφορία, όσο η Κυβέρνηση με τα ΜΜΕ και το επίσημο συνδικαλιστικό κίνημα δεν καταφέρνουν να πείσουν την κοινωνία για τον βάρβαρο μονόδρομο των “μεταρρυθμίσεων”, κράτος και παρακράτος θα σκορπούν την τρομοκρατία στην κοινωνία. Απο τη μία η κοινοβουλευτική χούντα του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και των συμμάχων τους (ΔΗΣΥ, ΛΑΟΣ), που απαγορεύουν κάθε απεργία, νομοθετούν παρά την τεράστια κοινωνική κατακραυγή, αντιμετωπίζουν με τον πιο βάρβαρο τρόπο κάθε κινητοποίηση, φτάνοντας στο σημείο να ετοιμάζουν το στρατό να επεμβαίνει εναντία στις “βέβαιες κοινωνικές αναταραχές” και από την άλλη των φασιστικό παρακράτος, έχουν έναν και μόνο σκοπό:  να τρομοκρατήσουν τις δυνάμεις του αγώνα και της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, καθώς η κρίση του καπιταλισμού φέρνει ακόμα πιο κοντά την αναγκαιότητα να απαλλαγούμε από αυτό το μαύρο οικονομικό σύστημα.

Δε θα τους περάσει. Η απάντηση θα δοθεί με τους πολιτικούς μαχητικούς μας αγώνες για την ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής του Κεφαλαίου και των εκπροσώπων του: ΠΑΣΟΚ- ΕΕ- ΔΝΤ.


Το ΝΑΡ και η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση στέκονται δίπλα στους συναγωνιστές από τις Αγωνιστικές Κινήσεις και το ΚΚΕ(μ-λ) καλώντας στους επόμενους σταθμούς του κινήματος:


ΟΛΟΙ στην πορεία αλληλεγγύης για τους μετανάστες εργάτες που βρίσκονται σε απεργία πείνας από τις 25/1. Παρασκευή 11/2, ώρα 18:00, Αγ. Βενιζέλου

Ενισχύουμε το ανατρεπτικό μαχητικό εργατικό κίνημα των πρωτοβάθμιων σωματείων στην απεργία (23/2, ΚΑΜΑΡΑ, 9:00)

Στο δρόμο σπάμε την τρομοκρατία!
Η τρομοκρατία δε μας σταματά, στο δρόμο του αγώνα βαδίζουμε ξανά!


Κατάληψη terra incognita

ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΓΚΛΟΠ ΤΟΥ ΜΠΑΤΣΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΙ ΒΟΜΒΕΣ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

            Το Σάββατο 05/02/2011 στις 5:00 το πρωί ισχυρός εκρηκτικός δολοφονικός μηχανισμός εξερράγη έξω από το στέκι «σφεντόνα» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ο δεύτερος στον ίδιο χώρο (πρώτος το καλοκαίρι 2008) και τρίτος ολόιδιος σε στέκι (προηγούμενος στο στέκι  buena ventura επίσης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης).
            Το χτύπημα αυτό που στόχευσε και γάζωσε μια ολόκληρη γειτονιά και από τύχη δεν υπήρξαν θύματα και για το οποίο οι γνωστοί παπαγάλοι-τηλεμαϊντανοί δεν είπαν λέξη είναι η επικεφαλίδα σε μία σειρά επιθέσεων από την πλευρά του κράτους και της αστυνομίας με την βοήθεια παρακρατικών καθαρμάτων, που αναλαμβάνουν να κάνουν τη βρομοδουλειά.
            Το τελευταίο διάστημα εξαιτίας και της κρίσης, όλο και περισσότερος κόσμος αρχίζει να οργανώνεται από τα κάτω και να διεκδικεί αυτά που του έχουν κλέψει. Τα παραδείγματα είναι πολλά. Από τις αρνήσεις πληρωμών στα διόδια και στα μέσα μαζικής μεταφοράς, τις γενικές απεργίες και τις συγκρούσεις έξω από την βουλή, τις καταλήψεις και τα μπλοκαρίσματα παραγωγής, τα οδοφράγματα και οι συγκρούσεις των κατοίκων στην Κερατέα και την Λευκίμη ενάντια στην κατασκευή χυτά, μέχρι τους αγώνες των μεταναστών και την απεργία πείνας 300 εξ’αυτών. Είναι αυτή η άρνηση, η ανυπακοή και η αντίσταση που έρχεται από τα κάτω, που κάνει τους κρατικούς μηχανισμούς να καταφεύγουν σε αυτό που ξέρουν να κάνουν καλά, να σκορπίζουν τρόμο. Γι’ αυτό και το κράτος είναι ο μόνος τρομοκράτης.
            Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους για το ποίοι βρίσκονται πίσω από τέτοιες ενέργειες. Ποιες στοχεύσεις εξυπηρετούν οι επαναλαμβανόμενες εμπρηστικές επιθέσεις στο στέκι δυτικών συνοικιών, οι επαναλαμβανόμενες εμπρηστικές επιθέσεις στο radio revolt, οι επαναλαμβανόμενες έφοδοι και οι γενικευμένες πολυήμερες παρακολουθήσεις που πραγματοποιούνται σε σπίτια και σε στέκια, το φόρτωμα κατηγοριών και οι διώξεις με βάση το φρόνημα και τις ιδέες για την στοχοποίηση ανθρώπων και χώρων, οι προφυλακίσεις με ανύπαρκτα στοιχεία, ο βομβαρδισμός των πορειών με τόνους χημικά και το ξυλοφόρτωμα απεργών και αλληλέγγυων σε κάθε πορεία, οι μαζικές συλλήψεις και προσαγωγές, η μετατροπή του κέντρου της πόλης σε στρατοκρατούμενη περιοχή με τους πραίτορες των ματ και των Δίας να βρίσκονται παντού με το χέρι στην σκανδάλη.
            Μία αναδρομή στο πρόσφατο παρελθόν θα μας δείξει πως τέτοιες ενέργειες μόνο το κράτος και οι υπηρεσίες του μπορούν και συμφέρει να κάνουν. Όπως και τώρα έτσι και τις δύο προηγούμενες  και δολοφονικές βόμβες σε χώρους αγωνιζόμενων ανθρώπων μόνο πράκτορες της κρατικής ασφάλειας Θεσσαλονίκης μπορούν να βάζουν. Οι καλά εκπαιδευμένοι και ακριβοπληρωμένοι στρατιώτες της «αντί»τρομοκρατικής υπηρεσίας που σκάσανε πρώτοι για να συλλέξουν τα υπολείμματα από τον μηχανισμό τους και που ξημεροβραδιάζονται έξω από τα στέκια, τις καταλήψεις, τους χώρους εργασίας και τα σπίτια μας ξέρουν πολύ καλά τι έγινε το πρωί του Σαββάτου έξω από το στέκι σφεντόνα.
            Τα γεγονότα είναι πολλά και όχι μόνο τοπικά. Δεν ξεχνάμε την δολοφονική ρίψη χειροβομβίδας στο στέκι μεταναστών στην Αθήνα τον Φεβρουάριο του 2008, τα δολοφονικά πογκρόμ των έμμισθων νοσταλγών του Χίτλερ στον Αγ. Παντελεήμονα και στις  πλατείες της Αθήνας, τις δολοφονικές επελάσεις των ομάδων Δίας και Ζήτα εναντίον ολόκληρων μπλοκ σε πορείες και τις μηχανοκίνητες παρελάσεις σε δρόμους και πλατείες με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό μιας 7χρονης στο Μενίδι από έναν τέτοιο ένστολο δολοφόνο, τους εμπρησμούς σε σπίτια μεταναστών, τις σφαίρες από το όπλο του φασίστα και γνωστού αφεντικού της πόλης της Ηγουμενίτσας το Νοέμβριο του 2010 εναντίον μεταναστών.
            Θέλουμε να υπενθυμίσουμε όμως σε όλους αυτούς τους κρατικούς υπηρέτες ότι οι εποχές έχουν αλλάξει και τίποτα δεν μένει αναπάντητο. Θυμίζουμε στους επίδοξους Γκοτζαμάνηδες και Καλαμπόκες ότι παίζουν με την φωτιά που μόνοι τους ανάψανε.   
            Δυστυχώς για αυτούς, αν νομίζουν ότι θα σταματήσουν την οργή μας και θα κάμψουν την αλληλεγγύη μεταξύ των αγωνιζόμενων ανθρώπων τρομοκρατώντας τους με τέτοιου είδους ενέργειες είναι βαθιά γελασμένοι.
            Δεν επιτρέψαμε και δεν σκοπεύουμε να το κάνουμε τώρα, σε υπαλλήλους, πράκτορες, κάθε  λογής ρουφιάνους και νοσταλγούς της Γκεστάπο και των ταγμάτων εφόδου της δημοκρατίας να βάλουν χέρι στις ζωές μας .
            Ο δρόμος για την κοινωνική απελευθέρωση θα περάσει από πάνω τους.


Φλεβάρης 2011

Κατάληψη terra incognitaΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ του ΚΚΕ(μ-λ)

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011
Η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει σε όλο το δημοκρατικό λαό, τους εργαζόμενους και τη νεολαία την τρομοκρατική-δολοφονική επίθεση που δέχτηκε ξημερώματα Σαββάτου 5 Φεβρουαρίου, το Στέκι Νεολαίας «Σφεντόνα» της φοιτητικής παράταξης Αγωνιστικές Κινήσεις ΑΕΙ- ΤΕΙ.
Η τυφλή αυτή βομβιστική επίθεση που θα μπορούσε να προξενήσει ανθρώπινα θύματα, πέρα από τις σοβαρές υλικές ζημιές που δημιούργησε, υποδεικνύει τους φυσικούς αυτουργούς που προέρχονται από σκοτεινούς ακροδεξιούς, αντιδραστικούς κύκλους.
Η επίθεση αυτή στο Στέκι «Σφεντόνα» είναι η δεύτερη μέσα σε διάστημα δύο χρόνων και τμήμα μιας σειράς επιθέσεων που έχουν δεχτεί γραφεία και στέκια αριστερών και δημοκρατικών κομμάτων και οργανώσεων.
Η επίθεση αυτή γίνεται σε μια στιγμή που το λαϊκό και εργατικό κίνημα βρίσκεται αντιμέτωπο με μια λαίλαπα βάρβαρων αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρων, και στόχο έχει τον εκφοβισμό των δυνάμεων που αγωνίζονται στο πλευρό της εργατικής τάξης και του λαού.
Δηλώνουμε κατηγορηματικά: αυτές οι επιθέσεις έχουν ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα. Δυναμώνουν την αποφασιστικότητά μας για να παλεύουμε για τα δίκια της εργατικής τάξης, του λαού και της νεολαίας.
Καλούμε κάθε δημοκρατικό άνθρωπο, όλες τις δημοκρατικές, κοινωνικές και πολιτικές, οργανώσεις να καταδικάσουν τη νέα αυτή τρομοκρατική επίθεση και να απαιτήσουν να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι ένοχοι.

Κ.Ο.Θ. του ΚΚΕ(μ-λ)

Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
Τα στέκια της νεολαίας είναι τα κύτταρα ενός άλλου κόσμου

Το Σάββατο 5 Φλεβάρη τα ξημερώματα το στέκι των Αγωνιστικών Κινήσεων Θεσσαλονίκης , ΣΦΕΝΤΟΝΑ, δέχτηκε βομβιστική επίθεση προκαλώντας μεγάλες υλικές ζημιές χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν θύματα. Είναι η δεύτερη φορά που το συγκεκριμένο στέκι δέχεται τέτοιου είδους επίθεση αλλά και η πολλοστή φορά που στέκι νεολαίας ‘’χτυπιέται’’ στη Θεσσαλονίκη τα τελευταία χρόνια .

Μέσα σε καιρούς μνημονίου, την ώρα που κυβέρνηση και τρόικα εντείνουν όλο και περισσότερο την επίθεση ενάντια σε δικαιώματα και κατακτήσεις του λαού, το παρακράτος λειτουργεί στην ίδια κατεύθυνση προσπαθώντας να κάμψει οποιονδήποτε αντιστέκεται και αγωνίζεται. Η επίθεση αυτή δεν στοχεύει μόνο το συγκεκριμένο στέκι αλλά κάθε χώρο που είναι σε θέση να ζυμώσει συνειδήσεις για την ανατροπή της σημερινής κατάστασης. Στοχεύει όλα τα κινήματα και κάθε συλλογικότητα που αντιστέκεται στο μαύρο μέλλον που μας ετοιμάζουν. Αυτή η βομβιστική επίθεση δεν είναι ξεκομμένη από την καθημερινή τρομοκρατία των συμμοριών ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ, από τις επιθέσεις ΜΑΤ και ασφαλιτών στις κινητοποιήσεις, από τις επιθέσεις των φασιστικών συμμοριών σε μετανάστες και από την συνεχή τρομοκρατία των ΜΜΕ.

Όσο αυτές οι επιθέσεις πληθαίνουν τόσο καταλαβαίνουμε ότι αυτός που πραγματικά φοβάται και τρομοκρατείται δεν είναι ο λαός και όποιος αντιστέκεται αλλά το αστικό κράτος που προσπαθεί με οποιοδήποτε τρόπο να θωρακιστεί και να επιβάλει μια ψευδεπίγραφη και χαμένη ηγεμονία. Η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας εκφράζει την αλληλεγγύη της στους συναγωνιστές των Αγωνιστικών Κινήσεων. Η απάντηση σε αυτές τις επιθέσεις αλλά και στην καθημερινή βαρβαρότητα που διαμορφώνεται για το λαό και τη νεολαία θα δοθεί μέσα από τη οργάνωση του λαού και τη συγκρότηση ενός πλατιού μετώπου ανατροπής.

Οργάνωση Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης της ΚΟΕ

 
Νεολαία Συνασπισμού
Θεσσαλονίκης
05/02/11
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Χθες τα ξημερώματα το στέκι Σφεντόνα στην Θεσσαλονίκη, έγινε για δεύτερη φορά    στόχος βομβιστικής επίθεσης. Οι φασιστικές παρακρατικές επιθέσεις σε κινηματικούς χώρους, στέκια νεολαίας, καταλήψεις, στέκια μεταναστών και γραφεία αριστερών οργανώσεων έρχονται να συμπληρώσουν την επίθεση που δέχονται αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους.  Σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι και η νεολαία προσπαθούν να αποκρούσουν μια από τις μεγαλύτερες επιθέσεις κυβέρνησης και κεφαλαίου, παρατηρούμε την όξυνση της κρατικής και παρακρατικής βίας απέναντι σε αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας. Αν η πρόθεση τους είναι να φοβίσουν οργανωμένα μέρη του κινήματος, τους απαντάμε: «Δεν μας φοβίζουν μας εξοργίζουν».
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες στους συναγωνιστές/στριες από τις Αγωνιστικές Κινήσεις Θεσσαλονίκης και καταδικάζουμε την φασιστική παρακρατική επίθεση που δέχθηκε το στέκι Σφεντόνα. Η απάντηση θα δοθεί στους δρόμους.

Μ-Λ ΚΚΕ: Καταγγέλλουμε την τρομοκρατική επίθεση στη «Σφενδόνα»

Το Μ-Λ ΚΚΕ καταγγέλλει την τρομοκρατική-δολοφονική επίθεση που δέχτηκε ξημερώματα Σαββάτου 5 Φεβρουαρίου, το Στέκι Νεολαίας «Σφεντόνα» της φοιτητικής παράταξης Αγωνιστικές Κινήσεις ΑΕΙ- ΤΕΙ.
            Η επίθεση αυτή, δεύτερη μέσα στη σειρά στη «Σφενδόνα» και τμήμα μιας σειράς επιθέσεων που έχουν δεχτεί γραφεία αριστερών και δημοκρατικών κομμάτων και οργανώσεων, γίνεται σε μια περίοδο κατά την  οποία  η κυβερνητική πολιτική και το Μνημόνιο της υποδούλωσης, καταβαραθρώνουν το βιοτικό επίπεδο και τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.
            Η φασιστική αυτή επίθεση συνδέεται με ένα νήμα με την πολιτική που ακρωτηριάζει μισθούς και μεροκάματα, με την εργασιακή ζούγκλα που γίνεται καθεστώς, με τη φτώχεια που διογκώνεται καθημερινά, με την ανεργία που απλώνεται και αναμένεται να εκτοξευτεί σε ύψη πρωτόγνωρα, με τις κοινωνικές υπηρεσίες που διαλύονται, την παιδεία, την υγεία, και την  πρόνοια που αποσυντίθενται, τη χώρα που βυθίζεται στη χρεωκοπία, «ελεγχόμενη» είτε και ανεξέλεγκτη! 
            Είναι φανερό ότι η επίθεση αυτή στόχο έχει τον εκφοβισμό των δυνάμεων που αγωνίζονται στο πλευρό της εργατικής τάξης και του λαού. Ωστόσο είναι ακόμη πιο φανερό ότι για τους κομμουνιστές, τους αριστερούς και τους δημοκράτες έχει ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα: ατσαλώνει τη θέληση και την αποφασιστικότητά μας για την ένταση της πάλης μας για την υπεράσπιση του λαού.
            Μπροστά στον ελληνικό λαό, ανοίγεται τώρα μια χρονιά δύσκολη, χρονιά άγριας εκμετάλλευσης και καταπίεσης, συσσώρευσης πρόσθετων μεγάλων προβλημάτων και έκρηξης της ανεργίας. Χρονιά συνακόλουθα όξυνσης της ταξικής πάλης.
            Η αντίσταση των λαϊκών μαζών για την προάσπιση των πιο ζωτικών συμφερόντων και δικαιωμάτων τους, θα εκδηλωθεί αναπόφευκτα. Ας καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να πάρει η αντίσταση αυτή την πιο πλατιά, μαζική και αγωνιστική της έκφραση. Για να γίνει η νέα χρονιά που άνοιξε μπροστά μας χρονιά αγώνων. Για την απόκρουση και ανατροπή των αντιλαικών μέτρων και προγραμμάτων. Για την πραγματική σωτηρία από την κατάπτωση και την καταστροφή που οδηγούν το λαό και τη χώρα οι ιθύνοντες του χρεοκοπημένου, σάπιου και διεφθαρμένου συστήματος της εξάρτησης και της εθνικής υποτέλειας.
            Σ' αυτό το δρόμο βρίσκεται η μόνη πραγματική ελπίδα και προοπτική για την εργατική τάξη, την νεολαία, όλο τον ελληνικό λαό και τη δεινά δοκιμαζόμενη χώρα μας.

Σαν Επιβάτες Θεσσαλονίκης, καταγγέλουμε τη δολοφονική βομβιστική επίθεση που δέχθηκε το στέκι νεολαίας Σφεντόνα, της φοιτητικής παράταξης "Αγωνιστικές Κινήσεις", στις 5/2/2011. Η επίθεση αυτή, σε έναν χώρο που έχει αγωνιστική-πολιτκή δράση, και μέσα από τους Επιβάτες Θεσσαλονίκης, είναι επίθεση στο λαό της Θεσσαλονίκης γενικότερα. Ο χώρος αυτός, εκτός των άλλων εκδηλώσεων του, είχε πρόσφατα φιλοξενήσει συντονιστικό των Επιβατών Θεσσαλονίκης. 
Δηλώνουμε ότι τέτοιες παρακρατικές και φασιστικές ενέργειες δεν μας φοβίζουν αλλά μας πεισμώνουν περισσότερο να συνεχίσουμε στο δρόμο του αγώνα για τα λαϊκά δικαιώματα.